Napadlo vás někdy, že správně jsou to španělští ptáčci? :-)
Postup
Vajíčka uvaříme natvrdo. Plátky hovězího masa naklepeme - můžeme použít roštěnec, zadní maso z kýty nebo i pěknou plec. Osolíme, opepříme a potřeme každý plátek troškou plnotučné hořčice. Na každý plátek položíme doprostřed půlku podélně rozkrojené okurky, čtvrtku vajíčka, kousek špeku a kousek libového jemného párku. Maso s náplní stočíme a zavážeme buďto nití, nebo sepneme párátky, případně pokud máme, tak svorkami. Pokud vážeme nití, tak spirálově, aby šla nit dobře odstranit, nit se nemusí nijak zavazovat, stačí jen vmáčknout do masa. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a ze všech stran na ní opečeme připravené závitky. Podlijeme vroucí vodou tak, aby maso bylo ponořené, zakryjeme poklicí a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a uložíme na teplé místo. Do vývaru přidáme záklechtku, povaříme deset minut, osolíme, opepříme a pokud je potřeba, přidáme bujón. Doděláme omáčku, a vrátíme do ní ptáčky, aby se prohřáli. Podáváme s rýží.
Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech
patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich
kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři
připravíte...
zobrazit článek